چرخ گوشت
چرخ گوشت یکی از لوازم خانگی برقی برای آماده سازی غذا است که برای تبدیل کردن قطعات بزرگ گوشت به قطعات ریزتر مورد استفاده قرار میگیرد. این ماشین در نوع دستی و برقی وجود دارد که امروزه نوع دستی آن بطور کامل منسوخ شده و فقط در کشورهای عقب افتاده مانند کوبا ، زیمباوه ، کره شمالی و در بخشهایی از روسیه مورد استفاده قرار میگیرد.
تاریخچه چرخ گوشت
نیاز به بشر به خوردن گوشت برای تامین پروتئینهای لازم بدن انسان را به اختراع وسایلی وا داشت تا بتواند گوشت شکار خود را قطعه قطعه کرده تا برای خوردن مناسب تر گردد اما با گذشت زمان و تغییر نحوه غذا خوردن و احتیاج بشر به تنوع غذایی انسان به فکر اختراع وسیلهای افتاد تا بتواند به کمک آن قطعات گوشت را ریزتر کند. در ابتدا از هاونگ برای این کار استفاده میشد بدین صورت که گوشت را در ظرف توخالی میریختند و با ضربات متعدد و زیاد اقدام به کوبیدن گوشت در این ظرف به وسیله هاونگ میکردند اما به دلیل هوش مند بودن انسان و نیاز به راحتی در اواسط قرن 20 یعنی قبل از جنگ جهانی اول در کشور آلمان آشپزی ناشناس وسیلهای را ساخت که با چرخاندن دسته آن میتوانست گوشت را به حالت خمیری در بیاورد .
این وسیله بسیار ساده بوده و تنها از اجزا بسیار سادهای ساخته میشد.
که عبارت بودند از تیغه که از جنس فولاد ساخته میشد میله جلو برنده که به حالت حلزونی ساخته شده بود و گوشت را با فشار به طرف تیغه هدایت میکرد قطعه بعدی فیلتر بود که شامل ورقهای ساف با سطحی سوراخ سوراخ بود که محل خروج گوشت خمیر شده از دستگاه بودو. محفظه اولیه گوشت که دارای دهنه گشاد بوده که محل انداختن گوشت به داخل دستگاه محسوب میشد. اما بعد از جنگ جهانی دوم و استفاده از وسایل برقی به میزان گسترده اولین چرخ گوشت برقی توسط مخترعان آمریکایی شناخته شد و بطور گسترده وارد بازار جهانی شد بطوری که اولین چرخ گوشت برقی توسط شرکت جنرال موتورز وارد بازار جهانی شد که دارای قیمتی زیاد، صدای بسیار بلند و بازدهی کمی بود اما با ورود کشور ژاپن به جمع تولید کنندگان، این وسیله با بازدهی بهتر و قیمت مناسب تر وارد هر خانهای در دنیا که داری برق بود شد.
چرخ گوشت های امروزی با استفاده از گیربکس و چرخ دنده دور بسیار بالای آرمیچر را پایین آورده و قدرت بسیار زیادی در ماردون پیچشی ایجاد نمودهاند که با فشار گوشت را جلو برده و تیغه متصل در انتهای این مارپیچ گوشت را مرتب برش زده و فشار مارپیچ گوشت را از شبکه فولادی بیرون می دهد. این شبکه ها معمولا توسط کارخانه های سازنده در سایزهای متنوع عزضه میشود.
در همان اوایل تولید چرخ گوشت برقی بدلیل حوادثی که در اثر گرفتن انگشت توسط مارپیچ و قطع آن صورت گرفت استاندارد گلویی چرخ گوشت باید به گونه ای باشد که دست یک کودک خردسال به قسمت ماردون یا مارپیچ دستگاه نرسد که این مهم با اضافه کردن ارتفاع لوله و تنگ کردن گلویی ورودی انجام شد.
قدرت چرخ گوشت ها بر حسب وات سنجیده می شود و معمولا قیمت چرخ گوشت ها در بازار برای مصرف کنندگان ملاک انتخاب کیفیت است و نکته دیگری که معمولا مصرف کنندگان به آن توجه بیشتری می کنند فلزی بودن دستگاه و وزن آن است و معتقد هستند که چرخ گوشتهای سبک تر از چرخ دنده ها و قطعات پلاستیک استفاده میکنند که زودتر خراب میشود
در گذشته چرخ گوشت در منازل زیاد استفاده میشد و دلیل آن هم این بود که غذاهایی که با گوشت چرخ کرده طبخ میشد بیشتر در سبد غذایی قرار داشت و هم این اعتقاد وجود داشت که گوشت چرخ کرده قصابی ها کیفیت لازم را ندارد و معمولا قصاب ها هر چه از گوشت و پوست بدرد نخور اضافه می آید را تبدیل به گوشت چرخ کرده می کنند که البته زیاد هم نادرست نبود، ولی امروزه کمتر صدای ناهنجار چرخ گوشت ها در منازل می پیچد و این وسیله خانگی برقی تبدیل به وسایل بسیار کم مصرف و در بعضی خانواده ها به وسیله ای بی مصرف گشته است.